Reportage – Ironworks i Göteborg

Wille Stenvall / 29-11-2017

STÖRRE UTBUD, ÖKAD FÖRSÄLJNING, MER TID ÖVER

Ett större produktutbud, mindre lagerhållning, mer stilrent och – inte minst – ökad försäljning. Olov Attmarsson, ägare av Iron Works i Göteborg, har provat NRGFOOD och ser många fördelar.

Den ökande mängden produkter inom träningskost gör att den vanlige gymbesökaren idag står inför överväldigande valmöjligheter. Många upplever att det är närmast omöjligt att förena alla motstridiga tips och råd som cirkulerar. Ena stunden ska det vara mycket kolhydrater, i nästa stund inga kolhydrater eller i alla fall rätt kolhydrater och mycket protein, men absolut inget fett – fast kanske lite fett ändå?

Men faktum är att vad som ska ätas beror till stor del på vilken tidpunkt det är. NRGFOOD bringar ordning i kaoset med ett pedagogiskt etikettsystem.
– Konceptet är väldigt smart utvecklat. Etiketterna berättar om du ska äta eller dricka produkterna före, under eller efter träning. Med hjälp av NRGFOOD har försäljningen ökat markant. Inredningen är dessutom enhetlig och snygg, säger Olov Attmarsson, ägare av Iron Works i Göteborg.

”Många plockade på sig lite extra och det var flera som testade nyheterna.”

Iron Works har högt anseende i gymvärlden och besökarna är överlag medvetna konsumenter med stor träningsvana. Men även här, mitt bland tvättbräden och ådriga biceps, har villrådigheten varit utbredd – fram tills nu. – Det var roligt att höra kundernas reaktioner när de kom in. Det var ingen som inte reagerade på den nya inredningen, alla tyckte att den var supersnygg. Många plockade på sig lite extra och det var flera som testade nyheterna, säger Olov Attmarsson.

 

Större utbud och smidigare hantering

Samtidigt som det har blivit smidigare att hitta rätt produkt har även själva sortimentet ökat i och med NRGFOOD. På Iron Works konstaterar de att man i vanliga fall hade behövt ett stort antal leverantörer för att skapa motsvarande utbud. Nu har man istället gått från tre leverantörer till en. Olov Attmarsson ser att han kan lägga mer tid på kärnverksamheten nu när hela kostupplägget sköts av Privab.

 

Mindre jobb för gymägaren

Olov Attmarsson upplevde tidigare att det såg rörigt ut med olika kylar och varor som dessutom belamrade receptionsdisken i brist på utrymme. – Nu har disken blivit vad den ska vara, en receptionsdisk. Det som också är smidigt är att den nya inredningen går att låsa, så när jag ska gå hem behöver jag inte plocka bort något, jag bara låser och går hem. När allt stod på receptionsdisken behövde jag plocka fram allt varje morgon och plocka in allt innan jag gick hem på kvällen, säger han.